© Copyright 2019 - SHLUJ "Universiteti Marin Barleti" - Tiranë. Të Gjitha Të Drejtat Të Rezervuara

FAKULTETI I SHKENCAVE TË APLIKUARA DHE INDUSTRIVE KREATIVE

Aty ku arsimi dhe kërkimi i aplikuar ndërtojnë të ardhmen tuaj!

Rreth fakultetit

Njësia edukon profesionistët e së nesërmes në një sërë fushash dhe disiplinash të arsimit të lartë me përqendrimin të veçantë në shkenca kompjuterike, arkitekturë dhe industri kreative. Fakulteti i Shkencave të Aplikuara dhe Industrive Kreative u mundëson studentëve, akademikëve dhe studiuesve të zhvillojnë njohuri dhe inovacione të avancuara dhe praktike; është një strukturë krijuese, ndërdisiplinore, ku studentët dhe hulumtuesit punojnë së bashku në projekte novatore dhe ndërvepruese të kërkimit për industritë kreative.
Teknologji Informacioni : Përgatiten studentët të jenë lider të përparimit teknologjik.
Arkitekturë dhe Dizajn : Specialistë të angazhuar në zhvillimin e të menduarit të pavarur dhe zgjidhjen e problemeve të dizajnit.
Inovacioni : Kultivohen Inovacioni dhe zhvillimi për të rritur vlerën e shtuar të organizatave dhe palëve të interesit.
Industri Kreative : Mësohet si funksionon procesi krijues në organizata të ndryshme dhe se si teknologjia po riorganizon atë që bëjnë dhe si e bëjnë. Zhvillon një sy artistik dhe aftësi sipërmarrëse për të transformuar idetë në produkte dhe shërbime duke filluar nga shfaqjet televizive, video games dhe filmat në regjistrimet muzikore.
Arritje, shpejt, e një vlerë të një Fakulteti ekselent, avangardë dhe bashkëkohor në Teknologjitë e Informacionit dhe Qendër për zhvillim kreativ në Shqipëri.
Fakulteti i Shkencave të Aplikuara dhe Industrive Kreative vjen me një mision për të kontribuar në përgatitjen dhe ofrimin e të diplomuarëve të fushës së teknologjisë së informacionit, arkitekturës, industrisë kreative e dizajn që kanë një perspektivë kombëtare, madje me aftësinë për të konkurruar ndërkombëtarisht, të cilët do të kontribuojnë pozitivisht në mirëqenien ekonomike të vendit tonë dhe rajonit.
Studimet e pesëvjeçarit të fundit kanë treguar se janë konsideruar dy tendenca në hartimin e programeve të edukimit të arsimit të lartë – lokalizimi dhe globalizimi, duke ju pëmbajtur parimit “fokusuar tek karriera dhe e ardhmja”. Mekanizmat e ndërveprimit midis universiteteve dhe punëdhënësve për të siguruar zhvillim të qëndrueshëm rajonal dhe më gjerë, pritshmëritë e punëdhënësve dhe të diplomuarve, roli i institucioneve të arsimit të lartë në këtë proces dhe përshtatja e nevojshme profesionale e të diplomuarve në arsimin e lartë do të jenë shtyllat e dizenjimit të programeve të ardhshme të këtij fakulteti. Ajo që konstatohet dukshëm është se interesi në lidhje me teknologjitë e informacionit dhe industritë kreative është rritur, veçanërisht për faktin që ato mund të përdoren për të nxitur zhvillimin ekonomik të vendit dhe me tej të rajonit. Zhvendosja drejt biznesit dixhital ka qenë një katalizator i rëndësishëm në rolin e Industrive Kreative, dhe kjo veçanërisht për spektrin e gjerë të mundësive të punës dhe të biznesit që kërkon ekspertizë krijuese. Kreativiteti është vlera më e lartë për një produkt apo shërbim. Ndaj ndërthurja e aftësive, njohurive për biznesin, marketingun dhe komunikimin, menaxhimin dhe prodhimin me zhvillimin e konceptit krijues padyshim do të sjellin mbështetjen e biznesit dixhital.
Mundësitë e punësimit janë të shumta; të diplomuarit në programet e teknologjisë së informacionit mund të punësohen në sektorët e teknologjisë së informacionit në kompani të ndryshme që kanë të bëjnë me: prodhimin e aplikacioneve të ndryshme, implementimin e sistemeve të informacionit për palë të treta, sistemin bankar, sistemin shëndetësor, sistemin e transportit, biznesin elektronik, turizmin, prodhimin, drejtoritë apo sektorët e teknologjisë së informacionit në organet e qeverisjes vendore etj. Të diplomuarit në programet e arkitekturës ushtrojnë profresionin e tyre si në fushën e projektimit dhe atë të zbatimit, në kompani e zyra projektimi, apo sipërmarrje të tyre. Të diplomuarit në programet e industrive kreative pun[sohen në sektorë të ndryshëm, si p.sh.: agjenci publicitare; në kompani të shërbimeve marketing, produksion spotesh, TV, modë etj.

94,532

ALUMNI

11,223

PROGRAME

282,673

STUDENT AKTUAL

370

STAF AKADEMIK

Evente

Dec

Lorem Lipsum Proin Gravide Nibh Vel Velit

read more 24

Dec

Lorem Lipsum Proin Gravide Nibh Vel Velit

read more 11

Dec

Lorem Lipsum Proin Gravide Nibh Vel Velit

read more 24

Dec

Lorem Lipsum Proin Gravide Nibh Vel Velit

read more 11

Departamentet

Departamenti i Shkencave të
Aplikuara dhe Kompjuterike

Që nga hyrja në përdorim global e Internetit, teknologjia e informacionit bëhet shtysa kryesore e globalizimit. Akoma më shumë, teknologjia e informacionit është fusha ku më shumë se në çdo sektor tjetër bota po bëhet “një fshat i madh”.

Me shume
Subjekt 1
Departamenti i Arkitekturës
dhe Dizajnit

Universiteti Marin Barleti, me veprimtarinë akademike të Fakultetit të Shkencave të Aplikuara dhe Industrive Kreative dhe konkretisht Departamentit të Arkitekturës dhe Dizajnit, krijon një ambient të integruar dhe të plotë për formimin e arkitektëve të ardhshëm.

Me shume
Subjekt 2
Departamenti i Industrive
Kreative

Industritë krijuese i referohen një sërë aktivitetesh ekonomike që kanë të bëjnë me gjenerimin ose shfrytëzimin e njohurive dhe informacionit. Ato mund të referohen në mënyra të ndryshme si industri kulturore (sidomos në Evropë) ose ekonomi krijuese dhe

Me shume
Subjekt 3

Ofrohen programe, kurse, diploma e certifikata

Për më tepër klikoni www. umb.edu.al
Departamentet ofrojnë programe, kurse, diploma e certifikata që janë konkuruese në vend dhe që u mësojnë studentëve se si t’i përdorin teknologjitë e reja në mënyrë efektive, kreative dhe inteligjente; u mësojnë studentëve se si të fitojnë njohuri të reja, të pavarura, në një botë që ndryshon me shpejtësi gjithnjë në rritje; që u ofrojnë studentëve mundësi të të nxënit eksperimental; dhe që të edukojë një numër në rritje të studentëve në fusha të tilla si TI, Arkitekturë, dizajn për të përmbushur kërkesat në rritje të ekonomisë lokale dhe me gjerë.Diploma

Studenti Ne Qender

 • Qasja e strukturës dhe personelit të saj është “Studenti në qendër” – programet e studimit, përvojat e të nxënit, metodat e mësimdhëneis dhe strategjitë mbështetëse akademike janë dizenjuar dhe synojnë të adresojnë nevojat, interesat, aspiratat si të studentëve individualë dhe grupeve të studentëve.

  Autor 1 Regular Student
 • Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

  Roslin Miriyam Regular Student
 • Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

  Roslin Miriyam Regular Student
 • Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

  Roslin Miriyam Regular Student
#
#
#
#

Pedagoget

KAMPUSI
 • Kampusi 1:
  Tiranë, Rruga e Kosovarëve, (pranë digës së Liqenit Artificial) Nd. 37, H.1, No.5, 1019
 • Cel: +355 69 20 62 086 / +355 69 20 41 222
 • Email:info@umb.edu.al
 •  
 • Zyra e Financës:
 • Tel: +355 4 220 0173
 • Email: accounting@umb.edu.al
 •  
 • Kampusi 2:
  Tiranë, Rruga Frang Bardhi, Selitë
 • Cel: +355 69 20 67 247
 • Email: mastersecretary@umb.edu.al
STUDIME & PRANIME
 • Zyra e Pranimit:
 • Cel: +355 69 20 41 222
 • Email: admissions@umb.edu.al
 •  
 • Sekretaria Bachelor:
 • Cel: +355 69 40 96 362
 • Email: secretary@umb.edu.al
 •  
 • Sekretaria Master:
 • Cel: +355 69 20 67 247
 • Email: mastersecretary@umb.edu.al
KONTAKTO ME NE